background Header image

Invertsuikerstropen

Basiskenmerken invertsuikerstropen:
  • Goede vochtstabilisator waardoor producten, zoals cake en tabak, langer vers blijven.
  • Verbetert organoleptische eigenschappen van fruitaroma’s.
  • Bakproducten, zoals ontbijtkoek en brownies, krijgen relatief snel een mooie bruine kleur en een aangename smaak.
  • Conserverend vermogen door verlaging wateractiviteit in onder andere fruitpreparaten en conserven.
  • Remmende werking op kristallisatie in suikerwerk in onder meer fondant.
  • Vriespuntverlagend effect. Daardoor blijft onder meer sorbetijs zachter en beter schepbaar.
Functionaliteit bij toepassing
  Textuur Aroma/Smaak Vriespunt-
verlaging
Kleur-
vorming
Vocht-
regulatie
Kristallisatie-
remmer
Houdbaarheid
aw-verlaging
Koek en banket    
Mueslirepen        
IJs        
Suikerwerk (fondant)            
Conserven/Tafelzuren          
Fruitpreparaten        
Aroma's            
Tabak