background Header image

Mengstroop

Bij de samenstelling van een mengstroop houden we rekening met het gewenste zoetprofiel en andere eigenschappen. Daarbij is een hogere droge stof mogelijk dan van de afzonderlijke ingrediënten.
Mengstropen worden breed toegepast. Het totale palet aan gebruiksmogelijkheden varieert van dranken en sauzen tot bakkerijproducten.

Hieronder voorbeelden van ingrediënten die naast suiker toegevoegd kunnen worden:

  • fructose
  • glucosestropen
  • kleurstoffen
  • conserveermiddelen
  • intensieve zoetstoffen
  • verdikkingsmiddelen

Functionele voordelen van mengstropen:

  • Optimaliseren van sensorische eigenschappen zoals smaak, textuur, stabiliteit en functionaliteit van een product.
  • Productiviteitsverhoging voor klanten door minder handlingsactiviteiten, zoals het afzonderlijk oplossen van suiker en het mengen van stropen.
  • Kwaliteitsverbetering door een lager risico op afweegfouten of ontbrekende ingrediënten.
  • Betere borging van de voedselveiligheid, omdat de stroop in een gesloten proces wordt verwerkt.
  • Door het (gedeeltelijk) uitbesteden van productie (mengen van grondstoffen) kunnen klanten zich volledig toeleggen op hun kernactiviteiten.
  • Eventuele (vervangings)investeringen in opslag- en mengapparatuur niet meer nodig.
Toepassingen mengstroop
Belangrijkste karakteristieken Toepassingen Voordelen
  • Tailor-made zoetoplossingen met een eigen suikerspectrum
  • Smaakmaker met unieke functionele eigenschappen
  • Sauzen
  • Dressings
  • Marinades
  • Bieren
  • Bakkerij-toepassingen
  • Dranken
  • IJs
  • Gemak
  • Constante kwaliteit