background Header image

Poedersuiker

Basiskenmerken poedersuiker:

  • Makkelijk verwerkbaar. Gecontroleerde toevoeging van de juiste antiklontermiddelen zorgen voor een goed stromingsgedrag.
  • Makkelijk doseerbaar.
  • Goed en homogeen mengbaar in bijvoorbeeld droge poedermixen.
  • Verpakt in verpakkingen met een hoge vochtbarrière.
  • Brede toepassing in de voedingsmiddelenindustrie, zowel industrieel als ambachtelijk.
  • Maatwerkoplossingen mogelijk met onder meer antiklontermiddelen.

Functionele voordelen van poedersuiker:

  • Decoratieve eigenschappen: onder andere op cake en banket.
  • Reguleert het vloeigedrag.
  • Zorgt in biscuit voor een fijne structuur/textuur.
  • Geschikt als basis voor glaceermassa’s en (pre)mixen voor de bakkerij. Ook voor poedermixen voor warme en koude dranken (sneller oplosbaar).
  • Verbetert de smaak, textuur en structuur van botercrèmes, chocolade en suikerwerk.
  • Vergroot het volume van schuimproducten.
  • Zeer fijne coating voor gomsnoepjes.
  • Kristallisatiestarter, bijvoorbeeld bij marsepein, fondant en suikerwerkkernen.