background Header image

Suikerstropen

Basiskenmerken suikerstropen:
  • Verkregen uit het kooksel van suikerbieten.
  • Product is gezuiverd, gefiltreerd en gepasteuriseerd.
  • Donkerbruin van kleur.
  • Aromatisch (zoet/zout) van smaak.
  • Stroperig.
  • Lang houdbaar.
Functionele voordelen bij applicatie
Product Karakteristieken Toepassingen Voordelen
Industriestroop speciaal
  • Donkerbruin van kleur en aromatisch van smaak
  • Zoet/zout balans: meest zoet van de donkere stropen in het assortiment

  • Bakkerijproducten

  • Ontbijtgranen

  • Mueslirepen

  • Stroopwafelstroop

  • Hoestsiropen

 






  • Grote variëteit in karakteristieke smaken


  • Lang houdbaar

  • Wanneer aangeleverd op hoge temperatuur makkelijk verpompbaar en direct verwerkbaar in uw productieproces

  • Natuurlijk product (zonder E-nummers)
Donkere suikerstroop
  • Donkerder bruin van kleur dan Industriestroop speciaal
  • Eveneens aromatisch van smaak
  • Iets minder zoet dan Industriestroop speciaal
  • Visceuzer dan Industriestroop speciaal vanwege de hogere Brix-waarde
Melado
  • Een hoger gehalte aan melasse
  • Donkerder van kleur dan Donkere suikerstroop
  • Sterker van smaak dan Donkere suikerstroop

  • Belangrijke smaakmaker in bijv. drop, ketjap, soep, sauzen, marinades, dressings, battermixen

  • Als natuurlijke kleurstof in bijv. (rogge) brood, donkere cakeproducten, ontbijtgranen en suikerwerk (bijv. gelatinegom)
Gezuiverde melasse
  • Meest donkere en zoute stroop met kenmerkende smaak
DB-stroop
  • Mengsel van verschillende melasses (riet en biet)