background Header image

Zeefsoorten

Het assortiment gezeefde kristalsuikers gaat van 0,2 tot 2,5 millimeter in tien verschillende zeefsoorten. Voor elke toepassing is er de meest geschikte zeefsoort.
 

 Functionele voordelen zeefsoorten:

  • De luchtigheid, volume van koekjes worden verbeterd door het gebruik van de juiste zeefsoort.
  • Fijne zeefsoorten zijn preciezer en sneller te doseren en beter te sturen op oplossnelheid.
  • Fijne suiker is de ideale suiker voor suikercoating op gomsnoepjes en voor drageerproducten.
  • Grove zeefsoorten worden vooral toegepast als strooi- of decoratiesuiker.
  • Bij het bakken op hoge temperaturen blijft de kristalvorm gehandhaafd.
  • Grove suiker geeft een mooi visueel en smakelijk/knapperig effect. 

 Toepassingen zeefsoorten

  Premixen Instant-
dranken
Koekjes Schuim Gebak/
Beslagwerk
Cereals Malen Decoratie Coaten
Speciaal extra fijn                  
Extra fijn                  
Fijn                  
Middel fijn                  
Middel                  
Middel extra                  
Middel grof                  
Grof                  
Extra grof                  
Super grof