background Header image

Consumenten - suiker & gezondheid

Suiker Unie is van mening dat suiker past in een gevarieerd voedingspatroon. Maar overconsumptie van suiker is niet goed. Dat geldt voor alle voedingsmiddelen, dus ook voor suiker. Overgewicht en obesitas moeten we met zijn allen terugdringen. Alle calorieën tellen daarbij mee, ook die van suiker. Er zijn volop producten met weinig of vrijwel geen calorieën te koop. De consument kiest zelf en moet daarvoor goede informatie krijgen op de verpakking, over de voedingswaarde, de hoeveelheid suikers en de calorieën.
 
Suiker Unie vindt voorlichting over een gezonde leefstijl belangrijk, vooral als het gaat om het gebruik van suiker. Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Om overgewicht te voorkomen moet je niet meer calorieën innemen dan je verbruikt met beweging. Alle calorieën tellen mee, ook die van suiker. Maar hoeveel suiker mag je gebruiken? Hoe lees je een etiket? En wat zeggen wetenschappers over suiker en gezondheid? Kenniscentrum suiker & voeding (KSV) beantwoordt dergelijke vragen.
 
KSV verricht onderzoek en vergaart wetenschappelijke informatie over suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Deze informatie wordt gecommuniceerd naar gezondheidsprofessionals. KSV wordt gefinancierd door Suiker Unie en baseert haar communicatie op wetenschappelijke feiten, op richtlijnen van onafhankelijke adviesorganen zoals die van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. KSV werkt samen met een Wetenschappelijke Raad die verantwoordelijk is voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie.
 
Bekijk onderstaande websites eens voor meer informatie over suiker en gezondheid.
Voor professionals: www.kenniscentrumsuiker.nl 
Voor consumenten: www.suikerinfo.nl
 
Informatieve filmpjes over suiker
KSV heeft in samenwerking met wetenschappers van Maastricht University en Wageningen University informatieve filmpjes gemaakt. Die vind je hier.