background Header image

Voedselveiligheid

Kwaliteitszorg bij Suiker Unie begint bij de telers. Alleen als zij een voedselveiligheidcertificaat bezitten, mogen ze bieten aan ons leveren. Het certificaat garandeert onder meer dat de teelt niet plaatsvindt op een verontreinigd perceel. Verder worden telers gecontroleerd op het gebruik van wettelijk toegestane meststoffen en de dosering ervan. Het certificaat biedt ook de garantie dat het bietenzaad voldoet aan de eisen van Suiker Unie.
 
In het kwaliteitsmanagementsysteem van Suiker Unie, dat is gecertificeerd volgens ISO 22000, staat voedselveiligheid centraal. Om die veiligheid te garanderen, beschikken we over een goed ingevoerd HACCP-systeem. Onze fabrieken zijn gecertificeerd volgens de nieuwste BRC-norm, de IFS-norm (beide zijn ingesteld voor leveranciers aan supermarkten), of de FSSC 22000 norm. Tevens zijn voor diervoeders alle productielocaties gecertificeerd volgens de lokaal geldende norm, GMP+ of QS.

Onze kwaliteitsbewaking houdt niet op bij onze eigen processen. Bietentelers en leveranciers van hulpstoffen, technische materialen, verpakkingsmaterialen en diensten zijn zeer nauw betrokken bij de kwaliteit en voedselveiligheid.
Certificeringen:
  • Voedselveiligheidcertificaat voor alle telers van suikerbieten
  • Voedselveiligheidmanagement volgens ISO 22000
  • BRC Food Standard (British Retail Consortium)
  • IFS (International Food Standard)
  • FSSC 22000
  • Diervoerderveiligheid volgens GMP+ Feed Safety Assurance of QS