background Header image

Sustainable sourcing & agriculture

Suiker wordt in Nederland gewonnen uit de suikerbiet. Dit akkerbouwgewas bevat van nature een hoge concentratie aan glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker). Die vormen samen sacharose, onze alledaagse suiker.

Suikerbieten groeien goed in ons klimaat. Het loof steekt boven de grond uit en vangt het zonlicht op dat nodig is voor het aanmaken van suiker. Hierbij komt veel zuurstof vrij, wat bietenvelden tot dé zuurstofleverancier van de akkerbouw maakt. De suiker uit de bieten is een 100% natuurlijke zoetstof, zonder toevoegingen. Niet alleen maakt suiker talloze gerechten heerlijk zoet. Het versterkt ook de natuurlijke smaak en zorgt voor conservering van voedingsmiddelen. De suiker voorziet, als onderdeel van de koolhydratenfamilie in onze dagelijkse energiebehoefte. 

Suiker Unie vindt het belangrijk de natuur zo goed mogelijk te beschermen. Bijvoorbeeld door biodiversiteit te bevorderen, het landschap in stand te houden en bodem en grondwater goed te beheren. Ook gaan teelt en natuur hand in hand. Door middel van teeltprogramma’s en aansluiting bij biodiversiteitsprojecten werkt Suiker Unie aan duurzame bietenteelt.