Hoofdsponsor Suiker Unie ook dit jaar weer deelnemer aan Nationale Jeugdronde

5.7.2018

Met een combinatieploeg van jongens en meisjes neemt Suiker Unie voor de 35ste keer deel aan de Nationale Jeugdronde. De 250 km lange fietsvakantie voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar door West-Brabant en België vindt van 9 - 15 juli plaats. Sinds jaar en dag is Suiker Unie hoofdsponsor van de jeugdronde.
 
Bovendien is het fabrieksterrein in Dinteloord elk jaar de arena voor een specifiek wedstrijdonderdeel. Dinsdag 10 juli is dat de achtervolging op een circa 850 meter lang parcours, op het terrein van de bietenontvangst. De ruim 430 deelnemertjes, verdeeld over 33 ploegen, strijden daar met elkaar om de ‘Suiker Unie dagprijs’. Verder staan er allerlei spellen voor hen klaar, zoals een ‘levend tafelvoetbalspel’.
“Suiker Unie is een grote werkgever in de regio en toont op deze manier haar sportieve betrokkenheid”, zo verklaart Gijs Buuron de jarenlange betrokkenheid bij de Nationale Jeugdronde. Hij is een van de ploegleiders van het team Suiker Unie, dat uit vijftien jongeren bestaat, deels van eigen medewerkers. “In de jeugdronde leveren de kinderen sportieve prestaties en leren ze in teamverband samen te werken. Dat past 100% bij waar Suiker Unie voor staat. We stimuleren kinderen om te bewegen. En uiteraard is suiker een energiebron om die sportieve prestaties te kunnen leveren. Kortom, we zijn trots om Suiker Unie ook dit jaar weer te mogen vertegenwoordigen.”