Basterdsuiker wordt gemaakt door het mengen van nauwkeurig gezeefde kristalsuiker met een specifieke invertsuikerstroop.

Basiskenmerken basterdsuiker:

  • Samengesteld uit een specifieke zeefsoort en een invertsuikerstroop.
  • Een grovere zeefsoort of een hogere dosering invertsuikerstroop geeft een dikkere strooplaag en een ‘vetter’ karakter.
  • Gele, bruine en donkere basterdsuikers zijn verrijkt met suikerstroop en karamel (kleur- en smaakeffect).
  • Alle basterdsoorten zijn E-nummer vrij vanaf juni 2019.

Functionele voordelen van basterdsuiker:

  • Het eindproduct kleurt sneller bruin tijdens het bakken en krijgt hierdoor een betere smaak en kleur.
  • Het eindproduct blijft langer vers en houdbaar.
  • Uitstekend geschikt voor het creëren van een karakteristieke smaakvolle suikerlaag, bijvoorbeeld op bolussen.
  • Witte basterdsuiker lost sneller op in deeg ten opzichte van kristalsuiker.
  • De karamel en suikerstroop in de bruine basterdsuiker geven een speciale lekkere smaak en een mooie kleur aan bakproducten en sauzen.

Assortiment Basterdsuiker

 

Saccharose (%)

Invertsuiker (%)

Gemiddelde deeltjesgrootte (mm)

Kleur (IE)

Blank / Wit

97

0.5 - 1.6

0.2 - 0.4

10 - 200

Geel

97.2

1.5 - 2.5

0.2 - 0.4

4500 - 8000

Donker

95

1 - 2

0.5 - 0.9

15000 - 30000

Donker Speciaal

95

1 - 2

0.5 - 0.9

20000 - 35000

Bakkerskristal

98

1.5 - 3.0

0.35 - 0.45

not specified

 

Bruinkleuring

Betere smaak:
voller, karamelachtig

Versheid

Cake/Muffins

 

 

●

Stroopwafels

●

●

●

Speculaas

●

●

 

Eierkoeken

 

 

●

Bolussen

 

 

●

Karamel/Toffee

●

 

 

Sauzen/Marinades

 

●

 

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.