Basiskenmerken suikerstropen:

  • Verkregen uit het kooksel van suikerbieten.
  • Product is gezuiverd, gefiltreerd en gepasteuriseerd.
  • Donkerbruin van kleur.
  • Aromatisch (zoet/zout) van smaak.
  • Stroperig.
  • Lang houdbaar.

 

°Brix Invertsuiker (%) Sacharose (%) Totaal suiker (%)
Industriestroop speciaal 79 38-45 30-35 70-72
Donkere suikerstroop 82 38-45 30-35 71-73
Melado® 81 23-33 33-43 64-66
Gezuiverde melasse 80-81 10-20 37-47 55-57
DB-stropen*        

* Diverse mengsels van biet- en/ of rietmelasse met een eigen suikerspectrum.

Functionele voordelen bij applicatie

Product

Karakteristieken

Toepassingen

Voordelen

Industriestroop speciaal

  • Donkerbruin van kleur en aromatisch van smaak
  • Zoet/zout balans: meest zoet van de donkere stropen in het assortiment

 

  • Bakkerijproducten

 

  • Ontbijtgranen

 

  • Mueslirepen

 

  • Stroopwafelstroop

 

  • Hoestsiropen

 

 




 

  • Grote variëteit in karakteristieke smaken


 

  • Lang houdbaar

 

  • Wanneer aangeleverd op hoge temperatuur makkelijk verpompbaar en direct verwerkbaar in uw productieproces

 

  • Natuurlijk product (zonder E-nummers)

Donkere suikerstroop

  • Donkerder bruin van kleur dan Industriestroop speciaal
  • Eveneens aromatisch van smaak
  • Iets minder zoet dan Industriestroop speciaal
  • Visceuzer dan Industriestroop speciaal vanwege de hogere Brix-waarde

Melado

  • Een hoger gehalte aan melasse
  • Donkerder van kleur dan Donkere suikerstroop
  • Sterker van smaak dan Donkere suikerstroop

 

  • Belangrijke smaakmaker in bijv. drop, ketjap, soep, sauzen, marinades, dressings, battermixen

 

  • Als natuurlijke kleurstof in bijv. (rogge) brood, donkere cakeproducten, ontbijtgranen en suikerwerk (bijv. gelatinegom)

Gezuiverde melasse

  • Meest donkere en zoute stroop met kenmerkende smaak

DB-stroop

  • Mengsel van verschillende melasses (riet en biet)
MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.