background Header image

Locaties

Suikerfabrieken in Dinteloord, Vierverlaten en Anklam

Deze drie fabrieken verwerken de suikerbieten tot kristalsuiker gedurende de jaarlijkse bietencampagne van ongeveer half september tot half januari. Suiker wordt naar de gewenste korrelgrootte gezeefd, daarna opgeslagen en aan afnemers geleverd in de gevraagde verpakkingsvorm. Zoals kilopakken, 25 kg zakken, big bags of in bulkwagens.

 

 

   
Suikerfabriek Dinteloord   Suikerfabriek Vierverlaten   Suikerfabriek Anklam

 


Specialiteitenfabriek Puttershoek

De fabriek in Puttershoek produceert de droge specialiteiten basterdsuiker en poedersuiker in zowel consumenten- als industriële verpakkingen. Daarnaast worden hier de kilopakken afgevuld en suikerklontjes gemaakt.

 


Specialiteitenfabriek Roosendaal

Deze fabriek produceert vloeibare specialiteiten zoals vloeibare suiker, vercosine, melado voor industriële toepassingen en consumentenstropen. 

 

DC Zijderlaan

Met het Distributiecentrum Zijderlaan beschikt Suiker Unie over een volledig gemechaniseerd en geautomatiseerd distributiecentrum op de locatie in Puttershoek. Het hoogbouwmagazijn heeft een oppervlakte van 6.500m³ en biedt ruimte aan zo’n 17.500 pallets. Het DC is door een tunnel verbonden met de specialiteitenfabriek, waar onder andere consumentenproducten worden verpakt.
 

Terreinontwikkeling bij Suiker Unie

Suiker Unie biedt verschillende grootschalige terreinen aan, gelegen op verschillende locaties in het Zuiden van Nederland. De terreinen zijn eigendom zijn van haar moedermaatschappij Cosun, maar het beheer en de (her)ontwikkeling worden uitgevoerd door Suiker Unie. Het betreft een aantal voormalige fabriekslocaties en een aantal agrarische percelen met bestemming bedrijventerrein. Op de website www.bedrijfslocatietekoop.nl vindt u het actuele aanbod van bedrijfslocaties van Suiker Unie.

Er worden bedrijfskavels te koop aangeboden op de volgende locaties:

  • in Dinteloord:  50 ha op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland langs de A4
  • in Roosendaal: 16 ha op bedrijventerrein Borchwerf langs de A17
  • in Etten-Leur:  11 ha op bedrijventerrein Vosdonk langs de A58.

Het betreft grote bedrijfskavels met industriële bestemmingen, ruime bouwmogelijkheden en een goede ontsluiting. U heeft zelf de vrije keus om de kavelgrootte te bepalen.Suiker Unie kan u helpen bij het vinden van de juiste kavel en u begeleiden in het vestigingsproces. Op www.bedrijfslocatietekoop.nl vindt u aanvullende informatie.