Kwaliteit en certificering

De kwaliteitszorg bij Suiker Unie begint bij de telers. Alleen als de telers een voedselveiligheidcertificaat bezitten, mogen ze bieten aan Suiker Unie leveren. Het certificaat garandeert onder meer dat de teelt niet plaatsvindt op een verontreinigd perceel. Verder worden telers gecontroleerd op het gebruik van wettelijk toegestane meststoffen en de dosering ervan. Het certificaat biedt ook de garantie dat het bietenzaad voldoet aan de eisen van Suiker Unie.

Certificaten

Certificeringen

In het kwaliteitsmanagementsysteem van Suiker Unie staan de eisen en wensen van de klant centraal. Hierbij is voedselveiligheid een belangrijke voorwaarde. Om die veiligheid te garanderen, beschikken we over een goed ingevoerd HACCP-systeem. Onze fabrieken zijn allen gecertificeerd volgens de ISO 22000 norm. De Nederlandse fabrieken beschikken verder over de BRC-norm, sommige ook over de IFS-norm (beide zijn ingesteld voor leveranciers aan supermarkten). Anklam beschikt over de FSSC 22000 norm voor voedselveiligheid. Tevens zijn voor diervoeders alle productielocaties gecertificeerd volgens de lokaal geldende norm, GMP+ of QS. Onze kwaliteitsbewaking houdt niet op bij onze eigen processen. Bietentelers en leveranciers van hulpstoffen, technische materialen, verpakkingsmaterialen en diensten zijn zeer nauw betrokken bij de kwaliteit en voedselveiligheid.

Andere certificaten
- Milieu volgens ISO 14001  

Tracking & Tracing (T&T)
Onze grondstoffen en eindproducten zijn in alle stadia van productie te traceren. Daartoe heeft Suiker Unie een geautomatiseerd systeem voor Tracking & Tracing (T&T). Daarmee kunnen we snel achterhalen hoe een product tot stand is gekomen en waar het zich bevindt. Van biet tot silo, en van silo tot klant.
Suiker Unie voldoet hiermee aan de traceerbaarheidseisen van de General Food Law (GFL) voor de levensmiddelen- en diervoederbranche en aan de ISO- en BRC-normen. In het T&T-systeem is belangrijke informatie 24 uur per dag online beschikbaar.

Total Productive Maintenance (TPM)
Een optimaal draaiend productieproces is van wezenlijk belang voor een duurzame bedrijfsvoering. Suiker Unie heeft daarom het Total Productive Maintenance (TPM) ingevoerd. Daarbij brengen onze medewerkers in teamverband verbeteringen aan in de processen. Via TPM verhogen we de productiviteit en verminderen we de verliezen en verspillingen.

Innovatie
Royal Cosun
Historie

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.