Basterdsuiker wordt gemaakt door het mengen van nauwkeurig gezeefde kristalsuiker met een specifieke invertsuikerstroop.

Basiskenmerken basterdsuiker:

  • Samengesteld uit een specifieke zeefsoort en een invertsuikerstroop.
  • Een grovere zeefsoort of een hogere dosering invertsuikerstroop geeft een dikkere strooplaag en een ‘vetter’ karakter.
  • Gele, bruine en donkere basterdsuikers zijn verrijkt met suikerstroop en karamel (kleur- en smaakeffect).
  • Alle basterdsoorten zijn E-nummer vrij vanaf juni 2019.

Functionele voordelen van basterdsuiker:

  • Het eindproduct kleurt sneller bruin tijdens het bakken en krijgt hierdoor een betere smaak en kleur.
  • Het eindproduct blijft langer vers en houdbaar.
  • Uitstekend geschikt voor het creëren van een karakteristieke smaakvolle suikerlaag, bijvoorbeeld op bolussen.
  • Witte basterdsuiker lost sneller op in deeg ten opzichte van kristalsuiker.
  • De karamel en suikerstroop in de bruine basterdsuiker geven een speciale lekkere smaak en een mooie kleur aan bakproducten en sauzen.

Assortiment Basterdsuiker

 

Saccharose (%)

Invertsuiker (%)

Gemiddelde deeltjesgrootte (mm)

Kleur (IE)

Blank / Wit

97

0.5 - 1.6

0.2 - 0.4

10 - 200

Geel

97.2

1.5 - 2.5

0.2 - 0.4

4500 - 8000

Donker

95

1 - 2

0.5 - 0.9

15000 - 30000

Donker Speciaal

95

1 - 2

0.5 - 0.9

20000 - 35000

Bakkerskristal

98

1.5 - 3.0

0.35 - 0.45

not specified

 

Bruinkleuring

Betere smaak:
voller, karamelachtig

Versheid

Cake/Muffins

 

 

●

Stroopwafels

●

●

●

Speculaas

●

●

 

Eierkoeken

 

 

●

Bolussen

 

 

●

Karamel/Toffee

●

 

 

Sauzen/Marinades

 

●

 

MENU